Hrvatski Medijski Servis

TUZLA Čavara na svečanosti Dana državnosti Republike Hrvatske

U prigodi Dana državnosti Republike Hrvatske, večeras, 21. lipnja 2018. godine, u hotelu “Tuzla” je upriličen svečani prijam, u organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Tuzli, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, čestitatvši Dan državnosti i Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske.

„Prisjetimo se da je to bilo 25. lipnja 1991. godine kad je Hrvatski višestranački sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske. Koja slučajnost da su vjerojatno i tad saborski zastupnici bili svjesni da će morati tu samostalnost i braniti, i evo slavimo zajedno i Dan Oružanih snaga i Dan državnosti Republike Hrvatske. Nešto slično dogodilo se i u Bosni i Hercegovini, kad smo se na referendumu odlučili na samostalnost. I nakon toga smo imali onaj strašni rat, obranili se u tom ratu u kojem nam je Republika Hrvatska pomogla, kako u zbrinjavanju izbjeglica, tako i u pomoći da oslobodimo jedan značajan dio teritorija BiH. Danas Republika Hrvatska može biti ponosna da je članica Europske unije i NATO saveza, što je cilj i BiH. Zahvaljujem Republici Hrvatskoj što nam nesebično pomaže na tom putu. Uvjeren sam da ćemo s tom pomoći vrlo brzo doći do određenih pomaka kako bi se približili euroatlanskim integracijama koje znače sigurnost, ali i određeni napredak u gospodarstvu.“, kazao je predsjednik Federacije BiH.

Generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić je istaknuo kako je BiH izuzetno važna država za Republiku Hrvatsku u pogledu kulturne, gospodarske i društvene suradnje te kako će Republika Hrvatska i dalje biti potpora BiH na njenom euroatlanskom putu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte