Hrvatski Medijski Servis

TUZLA: Bračni par osumnjičen za trgovinu ljudima

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a Tuzlanske županije uhitili su dvije osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su u vremenu od siječnja prošle do ožujka ove godine počinili kazneno djelo trgovina ljudima.

Postoji osnovana sumnja da je bračni par Ahmetović u razdoblju od siječnja prošle do ožujka ove godine petero djece maloljetnika, u životnoj dobi od 7 do 16 godina tjerao na prosjačenje.

– Osumnjičeni su konkretno da su od siječnja 2017. pa do ožujka ove godine, petero djece, uzrasta od sedam do 16 godina, tjerali da rade teške fizičke poslove i da prosjače. Djeca su predavala sav isprošeni novac koji se po jednom djetetu kretao od 20 do 150 maraka dnevno – kazao je portparol Tužiteljstva TŽ Admir Arnautović.

Osumnjičeni su djecu budili rano ujutru i bez obzira na vremenskih uvjeta, vanjsku temperaturu i godišnje doba prevozili automobilom na različite lokacije.

– Najčešće prose u Tuzli, Gradačcu, Srebreniku, Orašju, Brčkom i Sarajevu. Tjerali su ih da prosjače od jutra do kasnih večernjih sati. Često su ta djeca morala spavati vani – istakao je Arnautović.

Ovakav način postupanja i iskorištavanja djece osudili su u nevladinim romskim udruženjima.

– Osobno osuđujem svakoga tko se tako ponaša i treba da bude kažnjen. Ministarstvo za rad i socijalnu politiku treba više da se uključi u rješavanje pomenutih problema – istakao je predsjednik Udruženja Euro Rom Nedžad Jusić.

Djeca žrtve prosjačenja predane su u nadležnost Centra za socijalni rad Tuzla./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte