Hrvatski Medijski Servis

Tužiteljstvo BiH traži izuzeće predmeta Josipa Šimića

Tužiteljstvo BiH zatražilo je od Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije (SŽ) izuzeće predmeta Josipa Šimića, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić. On se tereti za krivotvorenje SIPA-inih dokumenata – dokaze o navodnom prisluškivanju glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV-a Ružice Jukić.

Šimić je uhićen u utorak navečer po nalogu ovog županijskog tužiteljstva, a SIPA je danas pretresla njegov stan te oduzela materijalne dokaze. Još traje kriminalisitčka obrada nad njim u prostorijama SIPA-e.

Šimić je Tužiteljstvu BiH 28. kolovoza dostavio krivičnu prijavu protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, uz koju je priložio i navodno krivotvoreni dokument SIPA-e u kojem stoji da je državna agencija pratila i prisluškivala vršiteljicu dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordanu Tadić te da su informacije i transkripti dostavljani Mektiću.

Iz SIPA-e su se tada oglasili priopćenjem za javnost u kojem su naveli da v. d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordana Tadić i potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić nikada nisu bile predmet rada SIPA-e, niti su prema njima poduzimane posebne istražne radnje. Dva dana kasnije Šimić je saslušan u prostorijama SIPA-e./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte