Hrvatski Medijski Servis

Tužiteljstvo BiH podiglo optužnice: Plaćali piće lažnim novčanicama

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Mirka Trivana, rođenog 1990. godine u Drvaru, državljanina BIH i Aleksandra Budiše, rođenog 1993. godine u Kninu, državljanina BiH, prenosi Avaz.ba. 

Optuženi se terete da su u Kotor-Varoši 24. siječnja 2016. godine počinili dvije kazneno pravne radnje na način da su prethodno pribavili krivotvorene novčanice u apoenima od po 20 i 50 KM, za koje su znali da su krivotvorene te ih na osmišljen način stavljali u opticaj u namjeri da ih upotrijebe kao prave, nanoseći na taj način štetu građanima i pravnim subjektima.

Prema navodima optužnice, optuženi su u dva navrata u ugostiteljskim objektima krivotvorene novčanice u apoenu od 50 KM stavili u promet, plaćajući račune za poručena pića, odnosno u drugom slučaju pokušali da plate radi dobivanja kusura u ispravnim novčanicama, kada su po dojavi građana zatečeni od ovlaštenih policijskih službenika.

Kako se navodi u saopćenju Tužiteljstva, prilikom pretresa putničkog vozila u vlasništvu optuženog Mirka Trivana, kojeg su obavile ovlaštene službene osobe CJB Banja Luka, pronađene su četiri krivotvorene novčanice, i to jedna u apoenu od 50 KM i tri novčanice u apoenima od 20 KM.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte