Hrvatski Medijski Servis

Tužitelji u Tuzli, Salihović ispitan u svom stanu

Goran Salihović, pravosnažno smijenjeni glavni državni tužitelj ispitan je danas u svojstvu osumnjičenoga u svom stanu u Tuzli, saznaje Dnevni avaz. 

Potvrđuju to i fotografije s lica mjesta. Salihovića je danas, ispitala postupajuća tužiteljica Suada Pašić. On je nedavno tek iz četvrtog pokušaja ispitan na UKC Tuzla. Ispitivanju je prisustvovao i Salihođićev advokat Rifat Konjić.

Partijski „ravnatelj“ iskaz je daje na okolnosti utroška sredstava Tužiteljstva BiH, troškova reprezentacije, kupovine novih automobila, trošenja sredstava IPA fondova, kupovine poklona… Bilo je govora i o tome kao je novac planiran za ekshumacije žrtava trošio u kafanama i restoranima.

Ovo bi trebao bit posljednji iskaz prije podizanja optužnice koja je već davno spremna i samo čeka njegov potpis na zapisniku. On se zvanično tereti za zloupotrebu službenog položaja. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte