Hrvatski Medijski Servis

TRUMP UPOZORIO VOJSKU: Migrantski karavan koji ide prema SAD je nacionalno izvanredno stanje

Američki predsjednik Donald Trump danas je rekao da je upozorio vojsku i savezne pogranične vlasti da je migrantski karavan iz Srednje Amerike nacionalno izvanredno stanje te da će SAD početi obustavljati pomoć toj regiji.

Trump, u seriji postova na Twitteru, nije objavio druge detalje o akcijama svoje administracije.

“Nažalost, izgleda da meksička policija i vojska nisu mogli zaustaviti karavan koja ide prema južnoj granici SAD-a”, napisao je Trump u tweetu te dodao: “Upozorio sam pograničnu patrolu i vojsku da je to pitanje od nacionalnog interesa”.

“Gvatemala, Honduras i El Salvador nisu mogli zaustaviti ljude da ne odu iz njihovih zemalja i da ilegalno dođu u SAD. Sada počinjemo ukidati, ili temeljno smanjivati, veliku stranu pomoć koju im redovito dajemo”, napisao je Trump.

Tisuće muškaraca, žena i djece napredovalo je 40 kilometara unutar meksičke teritorije od Siudada Hidalgoa, na granici s Gvatemalom, do grada Tapakule, oba u državi Čiapas./Hina/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte