Hrvatski Medijski Servis

TRAGEDIJA U BIJELJINI: Dječak se utopio spašavajući brata

Jedanaestogodišnji dječak utopio se u prelivnom bazenu kod Plavog mosta između Pučila i Patkovače kod Bijeljine, prenosi HMS.

Tijelo dječaka izvukli su ronioci oko 18.00 sati, javila je reporterka BN TV s mjesta događaja.

Pretpostavlja se da je maloljetnik u igri upao u tzv. bazen u sklopu kanala Dašnica.

Mještani kažu da su se djeca igrala oko spomenutog bazena, a da je prvo u bazen upao jedan od braće maloljetnika za kojim se traga. Nakon što je spasio brata jedanaestogodišnjaku se izgubio svaki trag, javio je ranije reporter BN TV s mjesta događaja.

Na mjesto nesreće odmah je došla ekipa Hitne pomoći Bijeljina, kao i pripadnici CJS Bijeljina.

Majka nestalog dječaka je u reporterki BN TV rekla da “ne zna kako su se uopće djeca našla na mjestu nezgode”.

Ona je dodala da su se djeca kao i svakoga dana igrala na obližnjem igralištu (sportskom terenu) te da nema ideju zbog čega su mališani otišli do spornog bazena.

“Policiji je prijavljeno u 15.10 sati da je jedanaestogodišnje dijete iz Patkovače u tom mjestu kod Plavog mosta upalo u prelivni bazen kanala Dašnica”, rekla je za BN TV glasnogovornica CJS Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Reporterka BN TV saznaje da je ronilačka ekipa stigla na mjesto događaja, osmotrila situaciju, a potom otišla po opremu koju nisu ponijeli prilikom dolaska, te da se od 15.30 sati do 17.50 sati čekalo da krenu u potragu za nestalim dječakom.

Novinarskim ekipama nije omogućen bliži pristup lokaciji./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte