Hrvatski Medijski Servis

TOPIĆ NA KONFERENCIJI U BEOGRADU: Mir nije sve, ali bez mira, sve je ništa

U organizaciji Europskog centra za radnička pitanja (EZA) i Kršćanske radničke partije Italije (MCL) u Beogradu se održava Međunarodna konferencija Mladi i tržište rada: kako zaustaviti prisilnu migraciju?, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Govoreći o socijalnoj pravdi, predsjednik MCL Carlo Costeli istaknuo je važnost socijalnog dijaloga, te naglasio nužnost većeg angažmana sindikata kako bi se, prije svega, zaštitili migranti i nezaposleni. Kopredsjednik EZA Piergiorgio Sciacqua kazao je da je nezaposlenost gorući problem, te kako je neophodno osigurati posao ponajprije mladima. ”Mladi, a naročito djeca”, naglasio je, ”moraju biti zaštićeni od siromaštva”.

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak prof. dr. Franjo Topić, govoreći o aktualnoj socijalnoj situaciji, referirao se i na netom usvojenu Strategiju za zapadni Balkan, izrazivši nadu kako je ovim dokumentom čitavoj regiji dana realna prigoda da postane dio europske obitelji, što je ujedno i put ka boljem socijalnom statusu stanovništva u ovome dijelu Europe. Jasno, preduvjet je mir. Jer, kazao je Topić, ”mir nije sve, ali bez mira, sve je ništa”.

U radu beogradske konferencije sudjeluju predstavnici sindikata Hrvatske, Srbije, Italije i Albanije, te HKD Napredak./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte