Hrvatski Medijski Servis

TOMISLAVGRAD: Misnim slavljem završeni Dani sv. Nikole Tavelića

Nakon devetodnevne duhovne priprave, u nedjelju u župi sv. Mihovila i spomen-bazilici posvećenoj sv. Nikoli Taveliću u Tomislavgradu je svečano proslavljena tradicionalna završna i ujedno središnja proslava dana u čast sv. Nikole Tavelića i spomen na Prvi hrvatski sabor.

U ovogodišnjoj devetodnevnoj duhovnoj pripravi, uz sudjelovanje velikog broja vjernika, svete mise su slavili i održali prigodne propovijedi svećenici iz Republike Hrvatske.

Središnje slavlje za župu i čitavi Duvanjski kraj započelo je jutrošnjom svečanom procesijom tomislavradskim ulicama s kipom sv. Nikole Tavelića u kojem je sudjelovalo mnoštvo uzvanika, brojni svećenici, ministranti i čitači, kulturno-umjetnička društva iz RH i BiH te Hajdučka družina “Mijat Tomić” koji su i nosili kip.

Inače, u okviru proslave Tavelića dana, od 1996. slavi se i Dan općine Tomislavgrad te je ovom slavlju prethodilo niz kulturno-zabavnih događanja.

Župnik fra Slaven Brekalo zaželio je dobrodošlicu svim uzvanicima i hodočasnicima, dok je misno slavlje predvodio fra Branko Radoš, svećenik u Luzernu (Švicarska) koji je u nadahnutoj propovijedi govorio o žrtvi koju je podnio prvi službeni proglašeni svetac hrvatskog naroda.

U poslijepodnevnim satima uslijedilo je narodno veselje i kulturno-zabavni program tijekom kojeg se očekuju nastupi glazbenika Željka Bebeka uz Afrodita bend te Kulturno umjetničkog društva Seljačka sloga iz Grede Sunjske – Sunja (RH). /Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte