Hrvatski Medijski Servis

TOMISLAVGRAD: Kreće se s izgradnjom kanalizacije u Ulici kralja Tvrtka

Općinski načelnik Ivan Vukadin i direktor poduzeća Livnoputovi Filip Milić u utorak su u zgradi Općine Tomislavgrad potpisali Ugovor o izgradnji kanalizacije u Ulici kralja Tvrtka u Tomislavgradu u vrijednosti od 322.626 KM.

U tijeku je i procedura za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu, a radovi na izgradnji kanalizacije trebali bi započeti početkom kolovoza, kazao je Milić.

Iz općine se doznaje da su na općinsku adresu pristigle ponude od konzorcija tvrtke iz BiH i Austrije, odnosno druge iz BiH i Njemačke te posebno jedne iz Slovenije, koje se kreću u rasponu od 2,2 do 2,7 milijuna eura (oko 4,5 milijuna KM).

Za izgradnju vodovoda i kanalizacije općina je inače proteklih godina dobila kreditnih sredstava u iznosu od 4 milijuna eura koja su uložena u rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije s tim da se preostala kreditna sredstva od 2.187,318 KM trenutno ulažu u završni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Razliku dodatnih sredstava pored kredita, Općina će osigurati iz vlastitih izvora te će biti osigurano nešto iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte