Hrvatski Medijski Servis

TOMISLAVGRAD: Čović obišao budući Trg gange i hajdučke družine

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović obišao je u srijedu lokalitet na kojem se gradi Trg gange i hajdučke družine u centru Tomislavgrada.

– Ovaj trg dat će posebnu notu i dimenziju između nas i Republike Hrvatske, konkretno općina Tomislavgrad i Pleternica, jer kroz sredstva EU-a jačamo ono što jesmo. To je naša tradicijska kultura i baština na što možemo biti ponosni – kazao je tom prigodom Čović.

Dodao je kako mu je drago što se projekt “Kulturna ruta bećarca i gange” uspješno provodi te je najavio kako će sljedećih mjeseci još neki značajni projekti postati stvarnost.

Izgradnja Trga gange i hajdučke družine, u okviru prekograničnog EU projekta “Kulturna ruta bećarca i gange”, započela je u veljači, a ukupna vrijednost radova je 615.006 eura. 85 posto od navedenog iznosa dolazi iz fondova EU, a ostatak su sredstva Općine Tomislavgrad, koja će sufinancirati projekt.

Čović je nakon posjeta Tomislavgradu nazočio puštanju u rad prve vjetroelektrane u BiH VE Mesihovina.

– Puno smo u proteklome vremenu govorili o uglju kao energiji i ekološkim problemima, evo sad imamo alternative izvore energije. Vjerujem da ćemo, u šestome ili sedmome mjesecu, započeti i radove na Hidrocentrali Vrilo. Svaka od tih investicija je na razini stotinjak milijuna eura i to je dobar put – izjavio je Čović./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte