Hrvatski Medijski Servis

Terzić informirao Čavaru o pripremama za izgradnju brze ceste Lašva-Travnik

Rebalansom Proračuna Federacije BiH za 2018.godinu predviđena su sredstva za izgradnju brze ceste Lašva-Travnik.

Nakon što je Dom naroda Parlamenta F BiH usvojio Rebalans proračuna za 2018. godinu, JP Autoceste FBiH su pokrenuli aktivnosti na pripremama o čemu je Terzić informirao predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru.

Potrebno je još i usvajanje Rebalansa proračuna za 2018. godinu u Zastupničkom Domu PFBiH. Obzirom da je započela građevinska sezona, razgovarali su o ubrzanim pripremama za početak izgradnje brze ceste, kako bi se nakon usvajanja Rebalansa što prije mogla početi gradnja.

Složili su se da je neophodno što prije da Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvoji Rebalans proračuna za 2018. godinu i stvoriti uvjete da JP Autoceste FBiH pristupe raspisivanju natječaja za izvođenje radova.

Direktor Terzić je informirao predsjednika da je JP Autoceste FBiH odmah nakon Odluke Doma naroda Parlamenta FBiH, uz punu suradnju Općine Vitez, pokrenuli proces eksproprijacije i da očekuju da općina Novi Travnik i Travnik na isti način pristupe stvaranju uvjeta za izgradnju.

Za realizaciju ovog projekta neophodna je daljna dobra suradnja županije Središnja Bosna i općina kroz koje prolazi brza cesta, a posebno usvajanje Odluke Zastupničkog doma Parlamenta FBiH o Rebalansu proračuna za 2018. godinu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte