Hrvatski Medijski Servis

Teatar Kabare Tuzla gostuje u HNK Mostar s monodramom ‘Krojcerova sonata’

U okviru programa HNS Plus na daskama HNK Mostar u nedjelju 18. lipnja u 20 sati Vlado Kerošević jedan od doajena bh. i hrvatskog glumišta izvest će monodramu „Krojcerova sonata“.

„Krojcerovu sonatu“, nastalu prema Tolstojevoj noveli, režirao je beogradski redatelj Nebojša Bradić, a Vlado Kerošević, profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli i osnivač Teatra Kabare u Tuzli, s ovom predstavom obilježio je 35 godina umjetničkog rada.

„Krojcerova sonata“ priča je o ljubavi i ljubomori, sukobu između ženskog i muškog principa, sukobu birokracije i umjetnosti, u kojoj Kerošević tijekom vožnje vlakom donosi priču jednog ubojice. Tolstojev junak u „Krojcerovoj sonati“prisjeća se svoje mladosti dok putuje vlakom, života između opsesije i osvete te na koncu, kao u psihodrami, preživljava svaki detalj surovog ubojstva iz strasti.

Inače, monodrama Vlade Keroševića „Krojcerova sonata“ premijerno je izvedena 2013. godine, a odigrana je više od 50 puta u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj.

Na Međunarodnom festivalu akademskog teatra u Tuzli proglašena je najboljom predstavom u 2013. godini, potom na Međunarodnom festivalu monodrame i malih scena u Istočnom Sarajevu te najboljom predstavom na Međunarodnom festivalu monodrame „Bemon“ u Bečeju (Srbija) 2015. godine.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:
– telefonom na broj 063 317 348
– putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru te HNK za studente, studenti za HNK
– porukom na adresu e-pošte info@hnkmostar.ba

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte