Hrvatski Medijski Servis

ŠVICARSKA Napadač motornom pilom je 51-godišnjak koji živi u šumi

Švicarska policija i dalje traga za muškarcem u gradu Schaffhausen koji je u napadu motornom pilom ozlijedio najmanje pet osoba. Identificiran je kao 51-godišnji Franz Wrousis, Švicarac bez stalne adrese stanovanja.

Prema riječima javnog tužitelja Petera Stichera, napadač je živio u šumi. Objavili su i njegovu fotografiju. Nakon krvavog pohoda, pobjegao je u bijelom VW Caddyju koji je pronađen tri kilometra od grada. Potraga je sada proširena i na šumu, a u njoj sudjeluje više od 100 policijskih službenika. Angažirani su i helikopteri.

Ulice u Schaffhausenu su blokirane, kao i radnje, a policija pretražuje svaki kutak u nadi da će ga pronaći. Policija je obavijestila građane da budu oprezni jer je muškarac ekstremno agresivan, te savjetuju da mu se ne prilazi. Strahuje se da osim motorne pile kod sebe ima i drugo oružje, prenosi Klix.ba.

Dvoje od petero ranjenih je zadobilo teške ozlijede i operirani su.

Wrousis je ranije osuđivan zbog kršenja zakona o oružju, ali nisu navedeni detalji.

Motiv napada se ne zna, ali se pojavila teorija da je napadač bio osiguran u tvrtki čije je radnike napao jer su mu odbili platiti za određene procedure po njegovim uvjetima.

Mogućnost povezanosti s terorizmom je isključena ranije./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte