Hrvatski Medijski Servis

SUĐENJE KORDIĆU I OSTALIMA: Potrebno preslušati 40 tisuća presretnutih razgovora

Na suđenju za zlouporabe u mostarskom uredu Službe za poslove sa strancima najavljeno je kako će biti preslušano oko 6.000 od 40.000 presretnutih razgovora, koje je Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zabilježila po nalogu Suda BiH.

Riječ je posebnim istražnim radnjama Tužiteljstva BiH, a presretani su razgovori između Borisa Kordića, Josipa Kvesića, Vlatke Puljić i drugih osoba.

Obrane su uložile prigovor na selekciju odabranih snimaka, tražeći i isključenje javnosti jer se, kako je navedeno, može dovesti u pitanje privatni život optuženih, prenosi portal Faktor.

Borisa Kordića, šefa Terenskog ureda Mostar u Službi za poslove sa strancima BiH, Josipa Kvesića inspektora u istom uredu i ravnateljicu tvrtke “Vlamon” Vlatku Puljić optužnica Tužiteljstva BiH tereti da su zloupotrijebili položaj te prijetnjama iznuđivali korist od stranih državljana na području Hercegovine.

Tužitelj Kasim Halilčević za reprodukciju i tumačenje presretnutih i odabranih razgovora pozvao je Joleta Galića, istražitelja SIPA-e.

Obrane su i na ovu odluku tužitelja uložile prigovor, jer je Galić kao istražitelj SIPA-e, kako je rečeno, sudjelovao u istražnim radnjama na predmetu “Kordić i ostali”.

Nastavak suđenja zakazan je za 27. kolovoza./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte