Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Suarez: Nije postojao ugriz, izgubio sam ravnotežu

“Nije postojao ugriz, niti namjera ugriza. Izgubio sam ravnotežu i počeo padati. U tom trenutku licem sam udario u Chiellinija. Zaradio sam ogrebotinu na licu i osjetio jaku bol…

Nakon što mu je Fifa odredila devet utakmica i četiri mjeseca kazne zbog ugriza na ramenu talijanskog reprezentativca Giorgija Chiellinija, Luis Suarez napisao je pismo svjetskoj krovnoj organizaciji. Tvrdi da u svemu nije bilo namjere, već je riječ o nesretnom spletu okolnosti.

“Događaj na način kako ste opisali, nije točan. Nije postojao ugriz, niti namjera ugriza”, tvrdi urugvajski napadač i nudi objašnjenje:

“Nakon kontakta u šesnaestercu, izgubio sam ravnotežu i počeo padati na svog suparnika. U tom trenutku licem sam udario u Chiellinija. Zaradio sam ogrebotinu na licu i osjetio jaku bol u zubima.”

U članku 26. Fifinog zaključka stoji da je Suarezova akcija bila “namjerna, svjesna i prethodno neisprovocirana.” Urugvajci su najavili žalbu na Fifinu odluku o suspenziji, to moraju učiniti u roku od sedam dana.

Luis Suarez, za kojega je Svjetsko prvenstvo završeno na neslavan način, obratio se svojim navijačima na Twitteru.

“Želim vas se zahvaliti na ljubavi i podršci koju mi pružate. Moja obitelj i ja to iznimno cijenimo. Hvala vam što ste uz mene. Želim svojim suigračima dati punu podršku u utakmici protiv Kolumbije”, napisao je Suarez.

Urugvajski izbornik Oscar Tabarez izjavio je kako je Suarez “žrtveno janje” medija s engleskog govornog područja./Goal.com/HMS

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte