Hrvatski Medijski Servis

STUTTGART Čović na “Hercegovačkoj večeri”: Nećemo odustati od Ustavom zajamčene jednakopravnosti Hrvata

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, večeras je u Stuttgartu nazočio „Hercegovačkoj večeri“, koju tradicionalno organizira zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Devetnaesta po redu, Hercegovačka večer u Gerlingenu pokraj Stuttgarta, okuplja brojne uzvanike iz svjeta politike, sporta, crkve Hrvata u iseljeništvu.

Obraćajući se nazočnima, Čović je istaknuo kako zajedništvo i pozitivne poruke koje se mogu čuti i vidjeti na Hercegovačkoj večeri, treba prezenirati svima, posebno u ovome važnom vremenu za Hrvate u Bosni i Hercegovini, pred Opće izbore.

Upoznao je nazočne o položaju hrvatskog naroda u BiH, te je u svom izlaganju istaknuo da Hrvati BiH neće odustati od Ustavom zajamčene jednakopravnosti i jednakosti s druga dva konstitutivna naroda.

-Želimo da pozitivne poruke dođu do svakog doma, do svakog Hrvata i svakog čovjeka koji danas voli svoju zemlju i svoju domovinu. Snagom zajedništva moramo pokazati kako smo veliki narod, iako malobrojni, ali najveći narod, kao i predvodici svih pozitivnih promjena.

Na Hercegovačkoj večeri održan je kulturno zabavni program s naglaskom na kulturnu, gospodarsku i društveno-političku prezentaciju Hrvata./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte