Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

STOLAC: Proračun za 2018. od 6,5 milijuna KM razvojni i socijalni

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Stolac usvojen je proračun općine Stolac za 2018. godinu u iznosu od 6 528 000 KM. Osim Proračuna za 2018. godinu, usvojen je i Rebalans Proračuna općine Stolac za 2017. u iznosu od 5.427.315.56 KM, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Prema riječima Načelnika općine, Stjepana Boškovića u odnosu na prošlogodišnji, Proračun za 2018. godinu je i razvojni i socijalni, jer će se njime osigurati sredstva za normalno funkcioniranje svih ustanova, poduzeća i ostalih proračunskih korisnika koji se oslanjaju na općinu Stolac. Razvojni segment proračuna možemo prepoznati u nizu kapitalnih projekata koji se planiraju realizirati u 2018. godini, kazao je Bošković.

Od kapitalnih projekata koji su već započeti ili će se tek pokrenuti sljedeće godine stolački načelnik je izdvojio; projekte u gospodarskoj zoni Hodovo, izgradnja sustava za navodnjavanje poljoprivrednih površina, sanacija lokalnih cesta, nastavak izgradnje sportske dvorane na Crnićima, poboljšanje energetske učinkovitosti Doma zdravlja Stolac, veliki projekt vodoopskrbe Dubravske visoravni, nastavak rekonstrukcije javne rasvjete u gradu Stocu, te rekonstrukcija i održavanje javnih površina.

Novac za realizaciju kapitalnih projekata planiran je jednim djelom od prenesenih sredstava iz 2017. godine i sredstava planiranih u Proračunu za 2018. godinu.

U Proračunu su također osigurana sredstva za stipendije, volontere, prijevoz učenika kao i za projekte iz kulture i sport. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte