Hrvatski Medijski Servis

STOJIĆEVA ODVJETNICA SKINULA MASKU: U Haagu su osuđena oba HDZ-a, žrtve bi sada mogle tužiti te stranke

Odvjetnica Senka Nožica

Odvjetnica Senka Nožica, koja je u Haagu branila bivšeg ministra obrane Herceg-Bosne Brunu Stojića, rekla je da je “Haški sud osudio oba HDZ-a – onaj hrvatski i onaj u BiH”.

Kako javlja Klix.ba, Nožica je gostujući u emisiji televizije FACE rekla kako je u konačnoj presudi Hrvatska proglašena krivom za udruženi zločinački pothvat te da je, osim krivice nekadašnjih čelnika tzv. Herceg-Bosne, odgovorna i politika RH jer je dokazan međunarodni vojni sukob, pa je jasno da je osuđen i tadašnji HDZ u Hrvatskoj, ali i HDZ BiH, protumačila je Nožica presudu suda u maniri sarajevskih političara.

“Mrtvima se ne može suditi, ali…”

“Mrtvima se ne može suditi, ali osim ove šestorice, ja bih protumačila da je osuđena cijela jedna politika. Sada slijedi velika rasprava kada svi oni koji su proveli vrijeme u nekom od logora tzv. Herceg-Bosne počnu tražiti materijalnu odštetu, jer je Hrvatska proglašena krivom za udruženi zločinački pothvat. Presuđeno je politici HDZ Hrvatske i HDZ BiH onog vremena, dakle presuđeno je tim strankama iz ratnog perioda za njihovu objektivnu odgovornost. To se može manifestirati time što se od sadašnjih stranaka može tražiti materijalna odgovornost za njihovu nekadašnju politiku, ali tu tek predstoji pravna bitka i dokazivanje eventualne odgovornosti odnosno traženje pravnog kontinuiteta”, pojasnila je Nožica.

Podsjetimo u Sažetku presude hercegbosanskoj šestorki u Haagu nigdje se ne spominje ni HDZ ni HDZ BiH.

Iz izjave Senke Nožice stječe se dojam da ona bila tužiteljica, a ne braniteljica Brune Stojića./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte