Hrvatski Medijski Servis

SRBIJA: Na predstavljanju migova i ruski ministar obrane Sergej Šojgu

U zračnoj luci u Batajnici kod beograda održava se prikaz “Sloboda 2017” koji predstavlja središnji događaj obilježavanja 73. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu. Po prvi put izloženi su ruski migovi 29.

Svečanosti “Sloboda 2017” prisustvuje najviše državno vodstvo Srbije, predvođeno predsjednikom Aleksandrom Vučićem, kao i ministar obrane Rusije Sergej Šojgu, a javnost će na batajničkom aerodromu prvi put imati prilike vidjeti lovce MiG-29, koje je Rusija poklonila Srbiji, kao i novu suvremenu opremu koja je nabavljena za Vojsku Srbije, javlja n1 televizija.

Prvi put će biti predstavljeno 1.500 pripadnika VS obučenih za brza djelovanja s najnovijim naoružanjem i opemom, a pored njih, u prikazu će sudjelovati i oko 130 vozila. U statičkom djelu prikaza bit će predstavljeno i oko 40 proizvoda obrambene industrije Srbije, a u letačkom prikazu sudjelovat će 30 letjelica Vojske Srbije i ruska Akro grupa “Striži” (Lastavice), koja također leti na zrakoplovima MiG-29./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte