Hrvatski Medijski Servis

ŠOKANTNA PORUKA MOHAMEDU SALAHU: Državna novina sramotno prozvala junaka egipatske nacije

Foto: AFP

Egipatski kolumnist Salah Montaser koji piše za državni list Al-Ahram, prozvao je najboljeg egipatskog nogometaša i najboljeg strijelca Liverpoola Mohameda Salaha, da mora obrijati bradu koja ga “stavlja u istu košaru s ekstremistima i teroristima”, javlja ugledni američki ESPN.

Dogodilo se to u nedjeljnom izdanju spomenutog medija.

“Obrij se, izgledaš kao terorist”, poruka je Montasera junaku nacije Salahu. Naravno, u obranu svoje nogometne ikone stali su na društvenim mrežama njegovi navijači. Fanovi su u svojim komentarima istaknuli kako je izgled osobni izbor svake osobe i kako nitko nikog ne bi smio suditi prema izgledu, piše ESPN.

Inače, nije slučajno da je ovakva poruka Salahu upućena sa stranica novine u vlasništvu države. Naime, službeni Egipat još se od 2013., kada je vojnim udarom srušena vlada Muslimanske braće, bori protiv islamskog fundamentalizma i ISIS-a, koji u toj zemlji imaju svoje čelije.

U toj borbi protiv terorizma često se pretjeruje, kao što je slučaj i u ovoj javnoj poruci Salahu. U Egiptu je dovoljno da muškarac ima bradu kako bi ga se smatralo sumnjivim, kako bi ga se okarakteriziralo kao terorist…

Vrijedi spomenuti kako je Mohamed Salah, trenutno najbolji strijelac Premiershipa s 32 gola uz 11 asistencija u 40 susreta u svim natjecanjima u kojima je nastupio za Redse ove sezone, glavni zaslužni što je svoju zemlju odveo na prvo SP nakon 1990. Uz spomenuto, Salah se ističe humanitarnim radom i donacijama koje su itekako dobro došle u Egiptu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte