Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

SOFIJA: Bugarska preuzela predsjedavanje Vijećem Europske unije

Bugarska je sinoć na svečanosti u nacionalnom kazalištu u Sofiji preuzela službeno predsjedavanje Vijećem EU, a prisutne dužnosnike na bugarskom jeziku pozdravio je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

“Svi biste željeli stabilnost, sigurnost, blagostanje, to zaslužuju ljudi u cijeloj ovoj regiji. Dobro je što će jedan od prioriteta biti budućnost zapadnog Balkana”, naglasio je Tusk.

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani kazao je da svi zajedno trebaju prevladati izazove i napraviti Europu spremnu za budućnost.

“Sada je vrijeme za razmišljanje kako napraviti EU efikasnijom, demokratskijom, boljom za građane, posebno za mlade naraštaje”, dodao je Tajani.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je da se bugarsko predsjedavanje EU događa u ključnom trenutku, kada postoji niz inicijativa za određivanje budućnosti Unije.

Ministar bugarskog predsjedavanja EU Ljiljana Pavlova istakla je da Bugarska ima što dati Europi, od bogate kulture, do inovacija, tehnologija, znanja i talenta, a obratili su se i bugarski predsjednik Rumen Radev i premijer Bojko Borisov./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte