Hrvatski Medijski Servis

SKB Mostar sudjeluje u obilježavanju Svjetskog tjedna glaukoma

Već šestu godinu zaredom, Klinika za očne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar će sudjelovati u obilježavanju Svjetskog tjedna glaukoma koji se obilježava od 11. do 17. ožujka 2018. godine.

U četvrtak, 15. ožujka od 9.00 do 13.00 sati u kabinetu za glaukom Klinike za očne bolesti SKB Mostar (prizemlje glavnog medicinskog objekta na Bijelom Brijegu) biti će omogućeni besplatni pregledi i mjerenje očnog tlaka, bez narudžbe i uputnice, za sve koji to žele.

Glaukom ili kako se često naziva “povišen očni tlak” vrlo je česta očna bolest koja predstavlja jedan od vodećih uzroka sljepoće u svijetu i kod nas. Pacijenti često ne znaju da imaju glaukom jer je to bolest bez simptoma, a pravovremenim otkrivanjem bolesti mogu se spriječiti nesagledive posljedice. Glaukom je jedna od najbolje istraženih bolesti oka, ali još uvijek i jedna od najopasnijih. Danas se glaukom može pravovremeno dijagnosticirati i uspješno liječiti, stoga je rano otkrivanje jako bitno, kako bi se spriječio gubitak vida.

Liječnici će biti na raspolaganju za izjave za medije u četvrtak, 15. ožujka u 12.00 sati ispred kabineta za glaukom./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte