Hrvatski Medijski Servis

ŠIROKI BRIJEG: Potvrđena optužnica protiv vozača koji je skrivio smrtonosnu nesreću u Potkraju

U ponedjeljak 3. srpnja, Emir Zaimović, rođen 31. kolovoza 1969. godine u Bijelom Polju u Crnoj Gori, dobio je status optužene osobe, potvrdio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Sudac za prethodno saslušanje Županijskoga suda u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu ovoga tužiteljstva koja je podignuta protiv Emira Zaimovića zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnoga prometa iz čl. 336. st. 2., u vezi s kaznenim djelom Ugrožavanje javnoga prometa zbog omamljenosti iz čl. 333. st. 1. Kaznenoga zakona FBiH.

“Zaimović se sumnjiči da je kao sudionik u prometu na cestama pod utjecajem alkohola upravljao motornim vozilom, iako je zbog toga bio očito nesposoban za sigurnu vožnju i tako ugrozio javni promet na cesti dovodeći u opasnost život ljudi, pri čemu je prouzročena smrt jedne osobe”, izjavio je Aničić za portal Jabuka.tv.

“Prometnu nesreću osumnjičeni je izazvao na način da je dana 15. lipnja 2017. godine, oko 18.40 sati, u mjestu Potkraj, općina Široki Brijeg, na dijelu magistralne ceste M-6.1, upravljao osobnim vozilom marke Renault, krećući se iz smjera Širokoga Brijega u smjeru Posušja, iako je prije toga konzumirao alkohol, i bio svjestan da u alkoholiziranom stanju u kakvom je bio s koncentracijom alkohola u krvi od 2,54 promila, zbog čega je bio očigledno nesposoban za sigurnu vožnju.

Osumnjičeni je bio svjestan da može dovesti u opasnost život ljudi, na što je pristao, vozeći brzinom od oko 69 km/h na dionici puta gdje vrijedi znak ograničenja brzine od 70 km/h, krivudao vozilom po cesti, da bi u trenutku kada se uredno svojom desnom kolničkom trakom brzinom od oko 63 km/h kretalo vozilo marke VW-Passat, kojim je upravljao M. I. (49), iznenada prešao na desnu kolničku traku i svojim vozilom marke Renault udario u vozilo marke VW-Passat, posljedicom kojega udara je vozač u istom vozilu od zadobivenih višestrukih ozljeda preminuo na licu mjesta”, zaključio je Josip Aničić za portal Jabuka.tv./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte