Hrvatski Medijski Servis

ŠIROKI BRIJEG: Godina dana zatvora zbog proizvodnje i prodaje droge

V.K. (31) iz Širokog Brijega pravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge iz čl. 238 st. 1 KZ F BiH, potvrđeno je za Bljesak.info iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Županijski sud u Širokom Brijegu odbio je žalbe Županijskog tužiteljstva ŽZH i osuđenog V.K. (31) iz Širokog Brijega i potvrdio presudu Općinskog suda u Širokom Brijegu. “Tužiteljstvo je zatražilo izricanje kazne zatvora u duljem trajanju, dok je optuženi putem braniteljice zatražio da se oslobodi od optužbe ili da se ukine presuda i predmet vrati na ponovno suđenje Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Tužiteljstvo je uspjelo dokazati da je Vlado Kutle radi prodaje neovlašteno držao opojnu drogu tipa speed i marihuanu”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

“28. prosinca 2015. godine u večernjim satima u vozilo Lancia Vlado Kutle je stavio opojnu drogu, a zatim se povezao u pravcu Širokog Brijega, kako bi prethodno kupljenu drogu prodao. Te večeri u mjestu Žovnica, Mostar, Vlado Kutle je jednoj osobi za iznos od 50 KM prodao opojnu drogu speed umotanu u najlonsku foliju. Nastavljajući put Širokog Brijega u mjestu Dobrič, zaustavljen je od strane policijskih službenika PU Široki Brijeg. Prilikom pretresa njegovog vozila pronađena je određena količina speeda i marihuane”, objašnjava Aničić.

Osuđeni je u pritvoru proveo mjesec dana, pa s obzirom na to, vrijeme provedeno u pritvoru uračunato mu je u izrečenu kaznu zatvora./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte