Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Široki Brijeg će ugostiti mlade inženjere iz BiH i Hrvatske

Inicijativa za Široki Brijeg, u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u BiH i tvrtkom Feal, organizira pete ‘Dane mladih inženjera 2018.’ u Širokom Brijegu. Dani mladih inženjera održat će se od 2. do 6. svibnja, a ugostit će studente elektrotehnike iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

”Teme ovogodišnjih dana bit će: energetika, automatizacija, alternativni izvori energije, obnovljivi izvori i kvaliteta električne energije”, kazao je Feni predsjednik inicijative Igor Slišković. Dodao je kako će na seminaru sudjelovati 50 studenta i profesora sa sedam fakulteta, i to iz Osijeka, Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Splita, Zagreba i Mostara.

”Tijekom boravka u Širokom Brijegu studenti će, osim predavanja, imati priliku posjetiti značajnije energetske objekte u Hercegovini i to Vjetroelektranu Mesihovina, tvrtku FEAL, tvornicu energetskih kabela TT kabel, mini hidroelektranu Buk”, kazao je Slišković.

”Iz godine u godinu se širimo i uključujemo druge sfere”, kazao je on, naglašavajući kako su sve nove ideje i suradnje dobrodošle. Po njegovim riječima, važnost projekta je objedinjavanje tehničkih struka bez obzira na naciju. Slišković je kazao kako na ovaj način žele pokazati kako znanje i struku treba puno više cijeniti u društvu, potaknuti mlade na obrazovanje, kao i međusobno povezivanje mladih inženjera kao budućih nositelja razvoja društva.

Udruga ‘Inicijativa za Široki Brijeg’ je udruženje mladih koje se bavi podizanjem kvalitete života mladih i promicanjem tehničkih znanosti./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte