Hrvatski Medijski Servis

SIPA traga za Amelom Sejfovićem u šumama kod Visokog, uhvaćena jedna osoba

Pripadnici SIPA-e uhvatili su jednu osobu na području sela Grajani u blizini Visokog, u okviru akcije hvatanja Amela Sejfovića koji je 3. rujna pobjegao iz KPZ-a Sarajevo.

Kako je za Klix rekla glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić, pripadnici SIPA- pružaju pomoć kolegama iz MUP-a KS na terenu.

Iz MUP-a ZDK potvrđeno je da je uhvaćena jedna osoba i da se akcija privodi kraju. Prema riječima očevidaca, veliki broj naoružanih policijskih službenika opkolio je ovo mjesto, te pretraživao predio prekriven šumom.

“Prilikom pretrage ovog terena pronađene su stvari za koje se sumnja da pripadaju Amelu Sejfoviću”, rekla je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KS.

Kako neslužbeno Klix saznaje, uhvaćena osoba nije Amel Sejfović.

Pripadnici MUP-a KS u suradnji s kolegama, a pod nadzorom Tužiteljstva KS, intenzivno tragaju za Sjefovićem.

Do sada je privedeno 10 osoba koje su se sumnjičile da su pomogle Sejfoviću u bijegu. U pritvoru ih je ostalo četvero, od kojih je dvojica zatvorskih čuvara i jedan medicinski tehničar iz KPZ-a Sarajevo.

Sejfovića je nakon bijega iz zatvora čekao motor koji je naknadno pronađen u naselju Ciglane, a potom mu se izgubio trag kod Visokog gdje su bile uhvaćene četiri osobe, od kojih je jedna zadržana u pritvoru.

Sejfović se nalazio u pritvoru zbog optužbi u vezi s pljačkom Raiffeisen banke na Ilidži 2015. godine u kojoj je, nakon njegovog bijega i potjere ubijen slučajni prolaznik, biciklista Kemo Bašić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte