Hrvatski Medijski Servis

SIPA lišila slobode tri osobe zbog genocida i zločina protiv čovječnosti

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros su na teritoriju Han Pijeska i Vlasenice slobode lišili tri osobe, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Dvije osobe lišene su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz člana 171. KZ BiH „Genocid“, a jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 172. KZ BiH „Zločin protiv čovječnosti“, u mjestu Tišća (lokalitet Luke), općina Vlasenica, tokom 1995. godine.

Po naredbama Suda BiH policijski službenici SIPA-e pretresaju objekte koje koriste osumnjičene osobe, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte