Hrvatski Medijski Servis

SDA TRAŽI OD SRBIJE DISTANCIRANJE OD DODIK: On raspakirava Dayton, a time će prvo nestati RS

Stranka demokratske akcije najoštrije osuđuje sve izraženije secesionističke postupke Milorada Dodika, predsjednika RS.

“Pozivamo ga da poštuje Daytonski mirovni sporazum, i da se usmjeri na rješavanje gorućih problema građana RS”, stoji u priopćenju SDA. Tvrde da Dodik svojom huškačkom retorikom prikriva loše ekonomsko stanje i nizak životni standard građana RS. Politika koju on vodi, kako tvrde u SDA, nanosi štetu svima u BiH, ali prije svega nanosi štetu građanima koji sve teže žive u RS.

“Ono što radi Dodik vodi ka raspakiranju Daytonskog mirovnog sporazuma: ukoliko do toga dođe, prvo će biti dovedeno u pitanje postojanje entiteta RS, koji je nastao tim sporazumom. BiH je postojala i prije Daytonskog sporazuma i nastavit će postojati i s njim i bez njega. Umjesto da se okrene rješavanju životnih problema građana, poboljšanju ekonomske situacije, privlačenju stranih investicija, Dodik svojom politikom uvodi BiH i cijelu regiju u konflikt sa nesagledivim posljedicama. Od antidejtonske i secesionističke politike Milorada Dodika jasno se mora distancirati Srbija kao potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma. Bilo kakvi postupci kojima se iskazuje nepoštivanje institucija BiH, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH izravna su podrška remetilačkoj politici Dodika”, priopćeno je iz SDA./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte