Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

SASTANAK PENDEŠ-SAXER: Značajni pomaci u rješavanju viškova naoružanja i municije

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sa suradnicima razgovarala je danas s veleposlanicom Švicarske Konfederacije u BiH Andreom Rauber Saxer o aktualnim pitanjima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Bilo je riječi i o napretku u procesu rješavanja viškova naoružanja i municije, kao i programima koji su podržani od Vlade Švicarske a tiču se tog procesa.

Konstatovano je da su u procesu rješavanja viškova naoružanja i municije učinjeni značajni pomaci i da će naredni sastanak Strateškog komiteta za rješavanje viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, biti prilika da se napravi novi presjek stanja, analiziraju dosadašnji učinci i definiraju idući koraci i planovi za realizaciju aktivnosti iz te oblasti.

Sastanak je danas bio prilika da se razmijene i druge važne informacije iz domena ostalih komplementarnih oblasti relevantnih za sistem obrane.

Veleposlanica Saxer je iskazala opredijeljenost i podršku Vlade Švicarske za nastavkom reformi u Bosni i Hercegovini, te podršku Bosni i Hercegovini za pristupanje euroatlantskim integracijama, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte