Hrvatski Medijski Servis

ŠAROVIĆ: Želimo li biti dio EU, naše ceste i željeznice moraju izgledati kao europske

BiH treba biti dio Transportne zajednice u kojoj će se mnogo toga događati. To je kreacija poput Energetske zajednice i mjesto gdje ćemo se prilagođavati europskim standarima i zakonodavstvu, izjavio je danas za televiziju N1 ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

– Ako želimo biti dio EU jednog dana naše ceste i željeznice moraju poslovati po višim standardima i izgledati kao europske – istaknuo je Šarović.

Najavio je da će uime BiH ugovor potpisati predsjedavajuči Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, jer su ranije u Trstu uradili to isto premijeri ostalih zemalja.

– Za BiH je dobro i navijamo za to da Srbija bude domaćin te zajednice jer smo blizu. Ako sve zemlje ratificiraju ovaj sporazum onda znači da je to važno – rekao je Šarović za N1.

On je kazao da je aktualni sastav Vijeća ministra BiH jedan od najboljih ikada, a da to pokazuju rezultati.

– Ovakav stav će i uvijek i doživjeti kritiku, što je logično, jer je naše društvo politički podijeljeno. Kod nas se čak i dobri rezultati ne dočekaju pozitivno – zaključio je./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte