Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

ŠAROVIĆ POTVRDIO: Hrvatska vratila staru tarifu naknade za inspekcijski nadzor voća i povrća

Naknada za inspekcijski nadzor i kontrolu usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima prilikom uvoza iz trećih zemalja u Hrvatsku s 2.000 kuna bit će vraćena ponovno na 90 kuna, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

“Pravilnik se vraća na staro. Kako da ne možemo. To je maksimalan uspjeh. Bilo je i drugih verzija, ali manje uspješnih. Ovo je apsolutno pobjeda. Nema šta”, rekao je Šarović.

On je istaknuo da “više nema potrebe za sastancima ministara iz regije s hrvatskim kolegom oko tog pitanja”.

“Sve smo završili. Sada je nebitno Dubrovnik ili Podgorica ili Zagreb. Vraćamo sve na staro, a mi se narednih dana možemo vidjeti da dogovaramo o daljnjoj suradnji”, rekao je Šarović.

Hrvatska je 14. srpnja donijela Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima kojim je naknada za inspekcijski nadzor bila povećana za 22 puta, odnosno s 90 na 2.000 kuna što je stvorilo velike probleme izvoznicima voća i povrća.

Nadležni ministri iz BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije pozvali su na zajedničkom sastanku u Sarajevu Hrvatsku da hitno ukine diskriminacijske odredbe Pravilnika. /AA/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte