Hrvatski Medijski Servis

SARAJEVO: Učenik naplaćivao 100 KM po lažnoj dojavi

Foto: Avaz

Sarajevski policajci, kako saznajemo, priveli su trojicu maloljetnika zbog sumnje da su u proteklom periodu lažno dojavljivali da su u sarajevskim srednjim školama postavljene bombe. Radi se o ukupno deset prijava u samo 11 dana.

Vrbovali druga

Učenici su dali izjave u policiji, a onda su pušteni. Također neslužbeno, nekolicina đaka je jednom od privedenih maloljetnika dala 100 KM i mobitel da nazove policiju i kaže da je postavljena bomba kako bi izbjegli kontrolni. Navodno se radilo o predmetu Latinski jezik u Zubotehničkoj školi.

Deveti slučaj odigrao se jučer u 10.50 sati, kad je sarajevskoj policiji prijavljeno da je u Prvoj gimnaziji postavljena bomba. Policajci su odmah po dojavi otišli u školu, gdje je obavljen kontradiverzioni pregled. Učenici i zaposlenici su za to vrijeme bili evakuirani. Utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

Evakuacija škola

Svega tri sata poslije, oko 14 sati, policajci su morali ići na novu, desetu intervenciju, jer je u Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo stigla nova dojava o bombi, ovog puta u Petoj gimnaziji. I ova je škola odmah evakuirana, a policajci su pregledali sve prostorije. Konstatirano je da je i ova dojava bila lažna, piše portal Avaz.ba./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte