Hrvatski Medijski Servis

SARAJEVO: U požaru na Alipašinom polju ozlijeđeno 19 osoba

U požaru koji se sinoć dogodio u stanu na četvrtom spratu u ulici Ante Babića broj 5, usljed udisanja ugljen-monoksida i zadobijenih opekotina ozlijeđeno je sedam građana, od toga troje djece, jedanaest policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Županije Sarajevo i jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade ŽS, prenosi Fena. 

Ozlijeđenim je liječnička pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su tri osobe zadržane na daljem liječenju.

Četvrta Policijska uprava je sinoć u 18.45 sati obaviještena da je došlo do požara u ulici Ante Babića broj 5, u stanu na četvrtom spratu, vlasništvo M. R. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB ŽS. Evakuirani su stanari navedenog ulaza.

Na lice mjesta, pored policijskih službenika, pripadnika PVB, ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Županije Sarajevo, pripadnika Civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo, izašli su i radnici elektrodistribucije i KJKP Toplane.

O ovom događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a očevid obavljaju policijski službenici MUP-a ŽS i ovlašteni sudski vještak PPZ-a, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a ŽS. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte