Hrvatski Medijski Servis

Sanela Jenkins žrtva lažnih vijesti o vezi sa pedofilijom

Sanela Jenkins ponovo je postala žrtvom lažnih vijesti.

Američki “fake news“ portal Neon Nettle koji je između ostalog tvrdio da je u dubinama Atlantskog oceana pronašao piramide, ili da je britanski tajni agent ubio princezu Dianu, je prvo 2012. objavio vijest o navodnom složenom sistemu pedofilije u Hollywoodu u koji su uključeni neki od najpoznatijih glumaca i redatelja.

Za potrebe ovog teksta, portal je izmislio izjavu poznatog glumca Roberta Downey Jr. Koji je iste godine opovrgao ove navode, prenosi Poskok.info.

Tu međutim nisu stali. Istu priču recikliraju i ove godine s tim da im je sad na meti Sanela Jenkins koju su opisali kao glavnu osobu iza lanca pedofilije i prostitucije u Hollywoodu.

Ovu vijest su demantirali čak i pojedini američki mediji koji se bave praćenjem lažnih vijesti o poznatim.

Da prosječnom čitatelju na Balkanu ne bi “promaknula“ ova vijest, potrudili su se novinari beogradskog B92 koji su preveli i objavili kompletan članak ne ulazeći u istinitost informacija.

Trčeći za “ekskluzivama“, ova vijest ne promiče ni medijima u BiH koji su je objavili kao udarnu vijest time nanoseći štetu Saneli Jenkins koja zasigurno nije zaslužila da je se u domovini tretira na ovakav način imajući u vidu njen odnos prema BiH.

Sanela Jenkins je i ranije imala problema sa posebno srbijanskim medijima koji su o njoj širili dezinformacije, na koje smo i mi nasjeli. Ispričavamo se stoga gđi. Jankins./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte