Hrvatski Medijski Servis

Salah će dobiti zemljište u Meki

Opća pomama vlada za Mohamedom Salahom nakon sinoćnje utakmice karijere protiv Rome. U pobjedi rezultatom 5:2 zvijezda Liverpoola je postigla dva i namjestila dva gola svog tima.

Salah je ponos kompletnog arapskog svijeta, pa su mu u Saudijskoj Arabiji odlučili dodijeliti komad zemlje u Meki, kao čestitku za izuzetne nastupe, prenosi avaz.ba.

Fahd el-Rovki, potpredsjednik općine Meka, rekao je da će Mohamed Salah dobiti zemljište u Meki zbog nadahnuća arapskog svijeta.

On je objasnio da postoji nekoliko načina da se Salahu pokloni zemljište.

– Konačnu riječ dat će Salah, kao i saudijski sistem. Ako sistem bude dopuštao, njemu će pripasti komad zemlje. Druga mogućnost je da u Meki bude izgrađena džamija koja će nositi njegovo ime, rekao je Fahd el-Rovki za Sabq.org.

Tokom utakmice interesantnu objavu na Twitteru je postavio izraelski ministar odbrane Avigdo Lieberman.

– Telefonirat ću šefu države da angažira Salaha u vojsku – kroz šalu je poručio Lieberman.

Inače, tokom 2013. godine Salah je, tada kao igrač Bazela, odbio da se rukuje s fudbalerima Makabija iz Tel Aviva u preliminarnoj rundi Lige prvaka.

Poslije utakmice je izjavio da je to uradio iz ogromnog pritiska koji je došao iz njegove zemlje te ga politika uopće ne zanima.

Egipat je jedna od dvije arapske zemlje koja je potpisala mirovni sporazum s Izraelom, međutim, narod te zemlje ima i dalje neprijateljsko mišljenje o toj državi iz solidarnosti s Palestincima./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte