Hrvatski Medijski Servis

SAD: Oko 60 senatorica zahtijeva istragu protiv Trumpa zbog spolnog zlostavljanja

Američka senatorica Kirsten Gillibrand uzvratila je u utorak predsjedniku Donaldu Trumpu izjavivši da neće biti ušutkana nakon što ju je napao na Twitteru jer je pozvala na istragu optužbi protiv njega za seksualno zlostavljanje i nedolično ponašanje.

Šestoro američkih senatora, među kojima i Gillibrand, rekli su da Trump treba podnijeti ostavku, prenosi Hina.

“Učinila bi sve za priloge za kampanju”

Trump je oštro kritizirao Gillibrand na Twitteru u utorak. “Drugorazredna senatorica Kirsten Gillibrand, potrčko Chucka Schumera i netko tko je ne toliko davno dolazio u moj ured ‘preklinjati’ za priloge za kampanju (i tko bi sve učinio za njih), sada se u ringu bori protiv Trumpa”, napisao je.

Schumer je čelnik demokrata u Senatu. Gillibrand, koja se spominjala kao moguća demokratska predsjednička kandidatkinja 2020., izjavila je da se neće povući.

“To je seksističko klevetanje i mene neće ušutkati”

“Riječ je o seksističkom klevetanju kojim me se pokušava ušutkati, ali ja neću biti ušutkana po tom pitanju”, kazala je novinarima na tiskovnoj konferenciji.

Trump na kasnijem eventu u Bijeloj kući nije odgovorio na pitanje novinara kojega je zanimalo što je mislio tim tweetom. Druge demokratske zastupnice podržale su Gillibrand, a među njima i senatorica Elizabeth Warren, također moguća kandidatkinja na izborima 2020.

Oko 60 demokratskih zastupnica zatražilo istragu  

Najmanje 16 žena optužuje Trumpa za spolno zlostavljanje u vrijeme prije nego što je ušao u politiku. Tri žene koje optužuju Trumpa za zlostavljanje održale su u ponedjeljak konferenciju za novinare na kojoj su zahtijevale od Kongresa da istraži slučaj te su ponovno iznijele svoje optužbe.

Trump odbacuje optužbe, a Bijela kuća kaže da žene lažu. Istragu je zatražilo i gotovo 60 zastupnica Demokratske stranke u pismu u ponedjeljak./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte