Hrvatski Medijski Servis

Rusija optužuje Washington da pokušava da je protjera s Olimpijade

Kremlj je u petak optužio američku vladu da insistira na isključenju Rusije iz Olimpijskih igara.

Dan nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da “određena američka tijela” vrše pritisak na Međunarodni olimpijski odbor(MOO) putem svojih sponzora, njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov izjavio je da je Putin mislio na “državne strukture, društvene mreže i nevladine organizacije”.

Putin je izjavio kako ti napori imaju za cilj osigurati da se Rusiji ili zabrani sudjelovanje na predstojećoj zimskoj olimpijadi ili da se prinudi na natjecanje pod neutralnom zastavom.

Rusija je već pod istragom MOK-a zbog navoda da je rukovodila doping programom pod državnim okriljem, uključujući i zamjenu uzoraka u laboratorijama za testiranje na doping na Zimskim olimpijskim igrama u ruskom gradu Sočiju u 2014.

Ni Putin, ni Peskov nisu konkretizirali koje bi agencije američke vlade mogle biti umiješane u navodni pritisak na MOK, prenosi Associated Press./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte