Hrvatski Medijski Servis

Rukometni savez BiH priprema izmjene Statuta i traži sponzore za ligu

Posljednjih dana su se u javnosti pojavile različite informacije koje su stvorile nejasnoće u vezi sa odnosom Rukometnog saveza BiH i Udruženja premijerligaša u formiranju. Naime, predstavnici klubova su prema tvrdnjama RS BiH na svoju inicijativu došli na sjednicu Upravnog odbora, koja se održala 10. veljače. Tim povodom je RS BiH izdao priopćenje koje prenosimo u cjelosti.

“Premda nije bilo predviđeno tačkama dnevnog reda, Upravni odbor je primio predstavnike klubova koji su tom prilikom iznijeli svoje probleme te dva zahtjeva. Uslijedila je konstruktivna rasprava o predloženim zahtjevima i po okončanju iste predstavnici klubova napustili su sjednicu.

Ocjenivši da je dosadašnji tijek prvenstva protekao bez najmanjih problema i zaprimljenih zamjerki klubova, UO je donio zaključak da se liga 2017/18 može igrati samo pod okriljem RS BiH u skladu sa donesenim i usvojenim Propozicijama na početku prvenstva. U ovoj situaciji kada u Statutu RS BIH nemamo nikakvo udruženje ligaša, niti klubova, nemoguće je iz statutarnih, ali i tehničko-materijalnih razloga, prepustiti organizaciju natjecateljske lige bilo kojem udruženju koje kao takvo nije prepoznato u normativnim aktima RS BiH.

Također, UO je zaključio da nema potrebe za sazivanjem izvanredne Skupštine, s obzirom da će se redovna Skupština prema planiranim aktivnostima održati u svibnju mjesecu.

Istaknuto je da RS BiH izuzetno cijeni sve klubove članice RS BiH, što kazuje i činjenica da se UO odredio u smjeru da se i Udruženje ligaša uvrsti u Statut RS BiH. Na ovaj način, Udruženju bi se dalo na značaju, ali bi se istovremeno definirala njegova uloga, prava, obaveze i njegov djelokrug.

Kako smo istakli u službenim obraćanjima u ime RS BiH, u tijeku je priprema izmjena Statuta u okviru pripreme za sjednicu Skupštine. Koristimo i ovu priliku da pozovemo klubove da se aktivno uključe u predlaganje izmjena i dopuna Statuta u pogledu uvrštavanja udruženja klubova, udruženja trenera i sindikata igrača u Statut.

Zahvaljujemo se klubovima što su prepoznali problem porezne registracije RS BiH i samim time priznali da su svjesni otežanih uvjeta rada RS BiH. No, usprkos tome, nadljudskim naporima realiziramo lige, ali i mnoge aktivnosti u reprezentativnom rukometu pa slobodno možemo reći da nisu samo klubovi svijetla točka rukometa u BiH, već i naše reprezentacije, a posebno svi sportski radnici koji održavaju rukomet svih ovih godina.

Na kraju, ali ne i manje bitno, RS BiH je u pregovorima sa potencijalnim sponzorima lige koji bi svojim sredstvima olakšali rad i natjecanje klubovima te omogućili da novac koji izdvajaju za službena lica ulože u omladinske pogone i razvoj rukometa”, navodi se u priopćenju RS BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte