Hrvatski Medijski Servis

RASVJETLJENO BRUTALNO UBOJSTVO U BELGIJI: Zaklao gradonačelnika, jer mu je otpustio oca

Brutalno ubojstvo gradonačelnika belgijskog grada Mouscrona šokiralo je u ponedjeljak Belgiju, a britanski Daily Mail navodi kako je gradonačelnika Gadennea ubio 18-godišnji tinejdžer Nathan Duponcheel.

Belgijski mediji objavili su, pozivajući se na tužiteljstvo, kako je Alfred Gadenne (71), konzervativni gradonačelnik Mouscrona, industrijskog grada od 57.000 stanovnika koji se nalazi neposredno uz granicu s francuskim gradom Lilleom, pronađen mrtav na groblju u blizini njegove kuće, koju je svaku večer osobno zaključavao.

Kako prenosi lokalni SudInfo, pozivajući se na neimenovane izvore, osumnjičeni za ubojstvo sam se predao policiji. Kako piše Daily Mail, riječ je o belgijskom tinejdžeru Nathanu Duponcheelu (18) koji je gradonačelnika ubio iz osvete.

Daily Mail također navodi da je otac tinejdžera, Olivier Duponcheel, dugo vremena radio kao vatrogasac u belgijskom gradu Mouscrona, a otkaz je dobio 2015. godine, nakon čega je pao u depresiju koja je okončana samoubojstvom.

Alfred Gadenne (71), gradonačelnik belgijskog grada Mouscrona

List navodi da ubijeni gradonačelnik nije osobno otpustio oca osumnjičenog, nego je u to vrijeme bio gradonačelnik Mouscrona, i starao se pored ostalog i za rad vatrogasne službe.

Daily Mail također piše kako se tinejdžer nakon počinjenog ubojstva sam predao policiji.

Svirepo ubojstvo gradonačelnika šokiralo je belgijsku javnost.

“S užasom sam primio vijest o brutalnoj smrti Alfreda Gadennea”, naveo je premijer Charles Michel (liberal) na svom Twitter računu, izrazivši sućut obitelji i prijateljima. Među mnogima koji su izrazili sućut je i Martine Aubry, bivši čelnik francuske Socijalističke stranke i gradonačelnik obližnjeg Lillea.

Philippe Courard, predsjednik parlamenta belgijskog frankofonog juga zemlje, napisao je na Twitteru: “Strašno. U kakvom to svijetu živimo?”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte