Hrvatski Medijski Servis

ROSTOVO: Ski-sezona počinje 29. prosinca

Uprava Ski-centra Rostovo pored Bugojna organizirat će svečanost povodom otvaranja ski-sezone u petak, 29. prosinca, prenosi Drukciji.ba. 

Prema riječima rukovoditelja Centra na Rostovu Rusmira Kurbegovića, obavljaju se posljednje pripreme za ovaj događaj. Naglašava da su napravljene velike količine umjetnog snijega i sada se radi na pripremanju staza.

Službeno otvaranje zakazano je za petak u 18 sati, kada će posjetitelji biti u prilici uživati u noćnom skijanju. Osim toga, osigurane su i muzika uživo te bogata gastro-ponuda po promotivnim cijenama.

Trudimo se da iskoristimo niske temperature da bismo, uz postojeći i napravljeni umjetni snijeg, stvorili uvjete za uređenje staza na skijalištu. Postavili smo sidra, a imamo i topove za pravljenje umjetnog snijega, kaže Kurbegović.

Kao i proteklih godina, skijašima će na raspolaganju biti dva ski-lifta tipa ”sidro”, koji imaju kapacitet 1.500 skijaša na sat. Jedan je dužine 500 metara, a drugi 900 metara.

Udaljenost ski-staze od hotela je 100 metara. Staza je opremljena reflektorima, što omogućava noćno skijanje.

Dnevna ski-karta za odrasle košta 18 KM, a za djecu 12 maraka. Poludnevna za odrasle je 12, a za djecu 10 maraka. Karta za noćno skijanje košta 10 maraka. Cijena unajmljivanja ski-opreme također je ostala ista kao i prošle godine i iznosi 10 maraka, govori Kurbegović.

Hotel na Rostovu i Etno-selo ”Babići”, smješteno u neposrednoj blizini hotela, raspolažu s oko 100 kreveta, a najviše gostiju je iz Hrvatske. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte