Hrvatski Medijski Servis

Republika ​Koreja donirala dva ambulantna vozila HBŽ-u

Predstavnici Veleposlanstva Republike Koreje u Republici Hrvatskoj danas su donirali dva ambulantna vozila Hercegbosanskoj županiji, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Vozila su donirana Crvenom križu Hercegbosanske županije koji će vozila na korištenje za potrebe rada i funkcioniranja ustupiti Domu zdravlja Livno i Domu zdravlja Drvar.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom veleposlanika Park Won-supa i njegovim suradnicima, te je zahvalio na donaciji.

– Nadam se da će vozila biti na korist svima koji žive na području Hercegbosanske županije i da ćemo imati veću mogućnost za pružanje kvalitetnijih zdravstvenih usluga – rekao je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije te dodao kako je ovo samo jedan dio pomoći putem donacija Vlade Republike Koreje toj županiji.

Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj istaknuo je kako je prošle godine prvi put boravio u Livnu i izrazio zadovoljstvo ponovnim boravkom u toj županiji.

– Prvo smo pružili pomoć za renoviranje centra za mlade u Bosanskom Grahovu, Glamoču i Drvaru. Dva ambulantna vozila su naš drugi doprinos. Vozila su potpuno opremljena za oživljavanje i nadam se da će vozila biti korištena u svrhu spašavanja života – rekao je veleposlanik, dodavši kako će se suradnja s HBŽ-om nastaviti i dalje. U vezi s tim najavio je kako će njegovo veleposlanstvo osigurati informatičku opremu za osnovne škole u HBŽ-u.

Predstavnik Crvenog križa Hercegbosanske županije Stjepan Vidović zahvalio je Republici Koreji na vozilima koja će, kako je kazaoa, biti od velike koristi naročito udaljenim krajevima u Županiji.

– Ovo za nas nije mali poklon, ovo je velika stvar za našu županiju koja će uveliko pomoći u spašavanju života, – rekao je županijski ministar rada zdravstva socijalne skrbi i prognanih Dragoslav Topić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte