Hrvatski Medijski Servis

Recept za čudotvornu juhu koja eliminira prehladu

Foto: Guliver/Thinkstock

Nagle promjene temperatura kakvima smo bili izloženi posljednjih tjedana ostavljaju trag na zdravlju, osobito na ljudima kojima je zbog ubrzanog ritma života i stresa oslabio imunitet, prenosi Zadovoljna.hr. 

Kako bi brzo i na prirodan način tijelo učinili otpornim na viruse i bakterije donosimo vam recept za temeljac juhe koja zimske bolesti baca na koljena.

Juha od češnjaka, đumbira, crnog papra, crvenog luka i još nekoliko čudesnih sastojaka energizira i jača cijeli organizam, podiže imunitet, hrani svaku stanicu našeg tijela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u zraku.

Potrebni sastojci:  

– 3 litre vode
– 2-3 češnja češnjaka
– 1-2 žlice đumbira (svježeg, sitno nasjeckanog ili naribanog)
– 1 žlica crnog papra
– 2 mrkve (neoguljene i prerezane na pola)
– 1 šalica lišća celera
– 1/4 crvenog luka
– 1 velika grančica ružmarina
– 1 žlica timijana
– 1 žlica kadulje
– sok pola limuna

Način pripreme:  

Sve sastojke (osim limunovog soka) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuha dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Neka se krčka poklopljeno oko sat vremena.

Procijedite tekućinu u drugi lonac. Zgnječite povrće i pritisnite ga kroz cjedilo. Sada imate temeljac koji prevenira, ublažava i liječi prehladu, virozu i gripu. S njim možete raditi sve vaše druge omiljene povrtne juhe.

Pripazite da prilikom kuhanja juhe s ovim temeljcem, posuda bude dobro poklopljena, kako ljekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što juhu skuhate i poslužite, kada se ohladi, dodajte u tanjur sok od pola limuna. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte