Hrvatski Medijski Servis

Realov očajnički pokušaj: Modriću nudi nevjerojatnu plaću da ostane

Luka Modrić vratio se u Madrid, ali samo kako bi sa svojom svitom, menadžerima Lemićem, Mijatovićem i Risom, od Realovog predsjednika Pereza ishodio odlazak u Inter.

Playmaker Reala nakon šest godina želi iz kluba s kojim je osvojio sve jer je željan novih izazova, a Inter mu uz to nudi i daleko bolju plaću od aktualne.

Pri tome se pozivaju na džentlmenski dogovor koji Modrić ima s predsjednikom i na osnovu kojeg je i Ronaldo otišao u Juventus; prema tom dogovoru, Modrić može otići iz kluba ako dobije zadovoljavajuću ponudu, a ona Interova je i više nego dobra.

Inter je Modriću, koji u Realu zarađuje 8 milijuna eura godišnje, ponudio četverogodišnji ugovor od 10 milijuna eura po sezoni. Osim toga, nudi mu i da po isteku ugovora potpiše dvogodišnji ugovor s kineskim Jiangsuom, čiji vlasnik je Suning Holdings Group, ista tvrtka koja je vlasnik Intera.

Modrić bi dakle zahvaljujući Interu u idućih šest godina zaradio 60 milijuna eura. Nije loše za nekoga tko će za manje od mjesec dana napuniti 33 godine.

Realov predsjednik pokušao je izboriti Modrićev ostanak kombinacijom mrkve i batine. Ključnom igraču nudio je značajno povećanje ugovora, a kada je ovaj to odbio, poručio mu je da je s Realom vezan do 2020. i da ga Inter može kupiti, ali za 750 milijuna eura, koliko mu iznosi odštetna klauzula.

Za jučer zakazani sudbonosni sastanak Modrića i Realovog predsjednika, na kojem je veznjak i službeno trebao zatražiti odlazak u Inter, odgođen je za danas. Međutim, došlo je do nove odgode pa će se Modrić i Perez naći u petak ili subotu.

Modrić je umjesto Perezu, koji nije došao na zakazani sastanak, želju za odlaskom izrazio Joseu Angelu Sanchezu, predsjednikovom čovjeku od najvećeg povjerenja. Ali, to ništa ne znači dok se ne nađu Modrić i Perez.

U očekivanju sastanka u petak navečer ili u subotu ujutro, na kojem se predviđa da obje strane žestoke brane suprotstavljene stavove, dolazi neočekivana, pa i senzacionalna vijest.

Španjolski i talijanski mediji pišu da je stari lisac Perez potpuno promijenio taktiku i da će umjesto boksačkih, na sastanak s Modrićem donijeti baršunaste rukavice.

Umjesto ultimatuma, ponudit će mu novi, raskošni ugovor.

Ugovor koji ga s Realom veže do 2020. ojačat će znatnim povećanjem Modrićeve godišnje gaže. Predsjednik Reala ponudit će mu čak 12 milijuna eura godišnje. Tako bi Interovu ponudu nadvisio za dva, a aktualnu Modrićevu plaću u Realu za čak četiri milijuna eura./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte