Hrvatski Medijski Servis

RAMA-PROZOR: Obilježena 25. godišnjica HKDD-a Prozor

Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo Prozor u subotu je obilježilo 25. godišnjicu svoga postojanja te 45. godišnjicu od pogibije pripadnika skupine Fenix kojoj je cilj bio da pokrene pobunu i sruši tadašnju Jugoslaviju.

Kod spomen obilježja na lokalitetu Grebovi na planini Raduši održana je komemoracija pod nazivom „Hod u hrvatsku slobodu“ te su zapaljene svijeće, a nakon toga je u Ramskoj kući na Makljenu upriličena prigodna manifestacija koju su organizirali Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo Prozor i Središnjica HKDD-a Sarajevo.

Tom se prigodom podsjetilo na djelovanje Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva.

– Tijekom ratnih djelovanja humanitarna pomoć za cijelu srednju Bosnu dolazila je preko HKDD-a Prozor uz dobru suradnju s drugim ograncima HKDD-a. Humanitarna pomoć je dijeljena svima koji su se našli u potrebi bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost- naglasila je Antonija Tomić, ravnateljica studentskih domova HKDD-a u Zagrebu./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte