Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

RAGUŽ: Bošnjačka ljevica radikalnija je od bošnjačke desnice

Gost večerašnjeg Dnevnika TV1 u 19 sati bio je Martin Raguž, izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH i član Predsjedništva HDZ-a 1990. On je govorio o nastupu HDZ 1990 na izborima ove godine, položaju hrvatskog naroda u BiH, o ujedinjenju ljevice kao i o krizi u Parlamentu.

Hoće li HDZ 1990 podržati Dragana Čovića kao kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, gost središnje informativne emisije TV1, kazao da će HDZ 1990 na izbore izaći samostalno i ponuditi biračima mogućnost da biraju.

– Što se tiče samih kandidatura, službeno još ništa nije donešeno. Programski i politički, to je samostalan nastup, kazao je Raguž.

Ujedinjenja ljevice Raguž je prokomentirao kako je ozbiljno pitanje što je ljevica u BiH.

– U svakom društvu je važno imati profiliran lijevi centar. To su opcije koje imaju tradiciju, ali ovdje su stvari drugačije. Vrlo često se iz tih pozicija djeluje puno radikalnije nego iz pozicija desnih stranaka.

Za krizu u Parlamentu BiH, u kojem je on izaslanik u Domu naroda, gost Dnevnika TV1 kazao kako je ona stalna i da se manifestira u svakom pitanju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte