Hrvatski Medijski Servis

RADONČIĆ UZVRATIO IZETBEGOVIĆU: Mi ne znamo tko je Bakir i za koga radi

Lider SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić reagirao je na izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je u intervju jednom sarajevskom portalu izjavio da ne zna tko je Radončić, zašto je došao među Bošnjake i s kakvim namjerama, javlja Hrvatski Medijski Servis.

– Naša vizija je drugačija od one koju nam nudi konkretno Bakir Izetbegović. Ne znamo tko je taj čovjek u političkom smislu. Kada ga javno čujete, on stalno priča o NATO integracijama, Europskoj uniji, a kada ga praktično analizirate, njegovi su najbolji saveznici Iran i Teheran, Ankara i Erdogan i Muslimansko bratstvo, s kojim se slikao u Predsjedništvu BiH. Nešto se tu ne slaže. Ne možete tražiti da vas primi zapadna Europa i biti član Muslimanskog bratstva, tajnog društva, koje je zabranjeno na planetarnoj razini, izjavio je Radončić na predizbornim skupovima svoje stranke u Busovači i Fojnici.

Kazao je i da mi ne znamo šta, za dvadesetak dana umirovljeni šef naše države zaista ima u svojoj glavi.

– Ne možete 9 ili 10 puta ići u Istanbul, idite, nama to ne smeta, ali morate isto toliko puta ići u Bruxelles. Ne možete dozvoliti da vas nitko u Londonu, Parizu, Rimu, Washingtonu ne primi jedan na jedan kao Bošnjaka. Nije izoliran Bakir sa svojom politikom, izolirani smo mi, Bošnjaci. Moramo ove izbore shvatiti kao historijske i kao referendum, jer mi hoćemo Europsku uniju, NATO i SAD, a oni hoće retrogradne i radikalne režime. Za osam godina Bakirovog predsjednikovanja on se pokazao kao nedorastao čovjek u Predsjedništvu BiH. Očigledno su njegovi prioriteti bili montirani procesi i kako završiti privatizacijsku pljačku, tešku 50 milijardi KM u Federaciji BiH, koja se dogodila dok je on vladao iz sjene ili transparentno – kazao je Radončić, praćen ovacijama okupljenih građana.

Radončić je uzvratio Izetbegoviću i tijekom boravka u Kiseljaku gdje je, kako piše Dnevni avaz, u popio kavu sa stotinjak građana i simpatizera.

– Pojedinci iz Stranke demokratske akcije od izbora 1996. imaju potrebu da neistomišljenike proglašavaju izdajnicima, navodnim srpskim suradnicima, munaficima… Sjetite se samo kroz što su prošli naš akademik Muhamed Filipović, Adil Zulfikarpašić, Nijaz Duraković, Sefer Halilović ili sada Nedžad Latić. Tko god nije bio dio njihove petofamilijarne halke, brutalno je ponižavan i blaćen pred narodom. To pokušavaju i sa mnom, ali ja sam nakon svega samo jači, poštovaniji i voljeniji od svog naroda i na tome vam hvala – rekao je Radončić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte