Hrvatski Medijski Servis

RADONČIĆ: SBB neće podržati trošarine!

U prepunoj dvorani Kulturnog centra u Bihaću sinoć je održano stranačko savjetovanje SBB-a, na kojem je govorio lider ove stranke Fahrudin Radončić.

-Ako trošarine budu usvojene, poskupjet će svi proizvodi i doći će do inflacije, kazao je Radončić. On je, govoreći o tehničkoj koaliciji sa SDA, podsjetio prisutne da je SBB toj stranci poklonio sva premijerska mjesta, ključne pozicije u „Telecomu“, „Elektroprivredi“, Razvojnoj banci i mnogim drugim institucijama, a da SDA, očigledno, ne shvaća što znači koaliranje, kazao je Radončić, prenosi Dnevni avaz.

On je rekao kako SDA nisu valjali ni SBiH, SDP, DF, A-sda, a sada ni SBB.

Umjereno liderstvo

-Očigledno, oni ne mogu ni sa samim sobom, jer ta stanka pod liderstvom Bakira Izetbegovića ima i unutarnji konflikt. Građani BiH i Bošnjaci ne trebaju čekati ishode tih njihovih sukoba, već uzeti sudbinu u svoje ruke i napraviti većinu za europsku i uspješniju BiH, rekao je lider SBB-a.

Umjereno liderstvo, to znači – nastavio je Radončić – da treba napraviti vlast koja će se brinuti o svim dijelovima BiH, pa i sada već dva desetljeća zaboravljenoj Krajini. Jedini SBB ima snage suprotstaviti se sistemskoj korupciji, gdje se godišnje krade i do 500 milijuna KM u javnim nabavkama, i da Bošnjacima ponudi razumno i umjereno liderstvo koje će ih sjediniti sa sredinom gdje oduvijek pripadaju i gdje su bili primjer sposobnosti, suživota i napretka – kazao je Radončić.

Crni fondovi za trošarine

Ako trošarine budu usvojene, poskupjet će svi proizvodi i doći će do inflacije. Starije generacije znaju što to znači. Uz to, jasno je iz iskustva, ključni izvođači radova bit će turski Čengiz i slični. Oni će iz BiH iznijeti stotine milijuna KM novca kojim ćemo se zadužiti, a zatim će dio tala u kešu vraćati za izborne kampanje SDA, kako su činili ranijih godina. Upravo zbog toga SBB neće podržati usvajanje trošarina – kazao je Radončić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte