Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Pronađena žena na koju se sumnja da je ostavila dijete u kontejneru u Sarajevu

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo danas su u 14 sati pronašli su i lišili slobode Dž.B. (1979.) iz Sarajeva zbog postojanja sumnje da je ostavila novorođenče u kontejneru, priopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjećamo, novorođenče je 31. prosinca 2017. godine pronađeno u kontejneru u ulici Koševo, općina Centar.

“Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja policijski službenici II PU su pronašli i lišili slobode Dž.B., rođena 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 220. KZ FBiH (Napuštanje djeteta). Osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju opisanog krivičnog djela”, priopćeno je iz MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten tužitelj županiskog tužiteljstva u Sarajevu. Pronađeno novorođenče je hospitalizirano na Klinici za pedijatriju, Kliničkog centra u Sarajevu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte