Hrvatski Medijski Servis

Prijemom kod načelnika počeo Međunarodni ljetni karneval u Čapljini

U hotelu ”Park” u Karaotoku otvoren je 19. Međunarodni ljetni karneval 2017. Čapljina, prenosi Caportal.net. 

Josip Silov, dopredsjednik Federacije karnevalskih gradova Europe za Čapljinski portal je rekao kako ni sam nije očekivao da će karneval potrajati osamnaest godina.

”Kada smo počeli mislili smo da ćemo se samo zezati i otići, međutim karneval se proširio, zabavljački dio priče koji je krenuo s Trga kralja Tomislava koji tada nije ni bio izgrađen. A karneval i ja smo odrasli do danas”, kazao je Silov dodajući da čapljinski karneval ima svoju dušu.

”Čapljinski karneval, ako gledamo Jugoistočnu Europu i zemlje u okruženju, spada u jedan niz deset respektabilnih karnevala JI Europe jer ima dušu. Karneval se ne radi zbog ‘cica i guzica’, i ima nešto što dovodi ove ljude u Čapljinu. Svim karnevalistima čestitam na upornosti dolaska u Čapljinu, jer mi na 41 stupanj dolazimo u karnevalskim kostimima dok nas publika gleda u kupaćim gaćicama, i neka je i nek uživa”, kazao je Silov.

Dvadesetdvogodišnja Martina Jurić je ovogodišnja kraljica karnevala, koja je s ponosom povela karnevalsku povorku.

”Već trinaest godina sam članica čapljinskih mažoretkinja i kako sama tradicija nalaže dosta dugi niz godina sam nastupala na karnevalima, a ove godine sam napokon na čelu karnevalske povorke. Dobila sam tu čast da budem kraljica karnevala, a osjećaj je zaista izvanredan”, kazala je Martina Jurić.

Na upit što predstavlja njezina haljina i tko je za nju zaslužan Martina odgovara: ”Moja karnevalska haljina predstavlja Čapljinu kao ja sama, haljina predstavlja četiri rijeke: Neretvu, Trebižatu, Krupu i Bregavu, ali i sam Park prirode Hutovo Blato. Ovim putem bih se htjela zahvaliti profesorici likonovog Mireli Borovac koja je zaslužna za ovu predivnu haljinu”, zaključila je Jurić.

Inače, Karneval je otvoren u petak, prvi dan se održao dječji karneval uz bogat zabavni program. Djeca su imala priliku biti sudionici kreativne radionice u organizaciji osoblja rođendaonice Čapljinke, a održale su se igre i natjecanja s Čapljinskim mažoretkinjama, nastupio je Danijel Boto, održana je dječja povorka kroz grad, te karnevalski party u večernjim satima.

Danas je u podne započelo okupljanje karnevalskih skupina u Parku prirode „Hutovo blato“, gdje su gosti imali tematski obilazak parka, te su se zagrijali uz DJ party i roštilj.

U 17 sati održan je prijem predstavnika inozemnih karnevalskih grupa i gostiju u hotelu „Park“, Karaotok.

Međunarodna karnevalska povorka započinje u 19 sati, dok se sudionici povorke predstavljaju na pozornici u 20 sati, nakon čega će kraljica zajedno s pratiljama biti okrunjena.

Iza 21 sat započinje koncert poznate pjevačice Lane Jurčević. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte